«

»

Kwi 04

Jajka faszerowane tuńczykiem i awokado

DSC_0481aa

Składniki:

  • 4-5 jajek
  • 1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 małe dojrzałe awokado
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • odrobina soku z cytryny (opcjonalnie)
  • sól, pieprz
  • dodatki: szczypiorek, kiełki

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na połówki.

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, miąższ włożyć do miseczki. Następnie dodać odsączonego tuńczyka, majonez oraz jogurt. Z jajek delikatnie wyjąć żółtka i dodać do masy. Wszystko bardzo dokładnie rozgnieść widelcem aż farsz będzie jednolity i dosyć gładki. Doprawić do smaku sporą ilością soli, pieprzu i ewentualnie soku z cytryny.

Łyżeczką delikatnie, ale czubato faszerować białka. Posypać np. szczypiorkiem.

DSC_0485aaWielkanocne Smaki - edycja VBezglutenowa WielkanocNiedocenione Jajko  

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć tych znaczników i atrybutów HTMLa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Social Media Icons Powered by Acurax Social Profile Design Experts