Słodkości

Kompot rabarbarowy

Mama mi powiedziała, że taki kompot rabarbarowy to smak jej dzieciństwa. Jest lekko kwaskowy, bardzo aromatyczny idealny na ciepłe dni. af Składniki:

  • 1 litr wody
  • 2 duże łodygi rabarbaru
  • cukier (do smaku, ja dałam ok 3 łyżek)
  • kilka goździków (3-4)
  • ok 0,5 łyżeczki cynamonu 

hy Przygotowanie:

Rabarbar kroimy w kostkę. Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy rabarbar, cukier oraz przyprawy. Wszystko gotujemy, aż owoce będą miękkie, ok 15 minut. Następnie czekamy, aż się schłodzi i serwujemy zimny z kostkami lodu, ew. w temperaturze pokojowej.

ra gs gh fa

Akcja rabarbar - IV edycja

You may also like...

3 Comments

  1. Olcik says:

    wczoraj robiłam:)
    Twój pyszny!
    Pozdrawiam ciepło, dziękuję za udział w rabarbarowej akcji.

  2. Uwielbiam kompot z rabarbaru, obawiam się tylko, że zanim wrócę do Polski będzie już po sezonie 🙁

  3. Ania says:

    Zrobiłam! Pycha! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.