O mnie

Sylwia

 

Obecnie mieszkam i pracuję w Szwajcarii. Z zawodu jestem inżynierem, jednak gotuję z zamiłowania. Podstaw kulinarnych nauczyła mnie mama 😉 Uwielbiam eksperymentować w kuchni i łączyć ze sobą nowe smaki. Jednym z moich ulubionych dań jest zdecydowanie sushi, ale lubię też różne inne potrawy (z kuchni polskiej np. przepadam za pierogami). Staram się gotować korzystając z różnych dostępnych produktów za równo dania słone jak i słodkie. W miarę często również podróżuję i robię masę zdjęć. Mam nadzieję, że na moim blogu każdy znajdzie coś dla siebie 🙂

Kontakt: sylwia.wojnarska@gmail.com
ewentualnie www.facebook.pl/FollowTheTaste

12 Komentarzy

Skip to comment form

  1. Andrzej

    Witam ,
    gratuluje pomysłu i strony a mule wyglądają apetycznie i na pewno przepis wypróbuję .
    Andrzej

  2. Pawel

    wybacz, ale nie wyglądasz na studentke,
    potrawy ze skladnikow na ktore nie stać przecietnego czlowieka, zdjecia na kompletnej,pasujacej zastawie-na pewnoe nie studenckiej
    bogate dziecko bawiace sie za granicą

    1. Sylwia-Follow the Taste

      Trzeba było się uczyć, a nie hejtować w necie, to również byłoby Cię stać na makaron do spaghetti i dwa identyczne talerze.

      1. Andrzej (ten z CERN)

        😀 genialna odpowiedz o tym makaronie i 2 talerzach Sylwia 😀
        podoba mi sie stronka i na pewno sie bede wzorowal na twoich przepisach. nie sadzilem, ze jestes taka fanka gotowania 🙂

        troche prawdy odnosnie tego 60/30/10 vs 40/30/30

      2. Pola

        Wspaniała odpowiedź! 🙂

    2. Wojtek

      Różnica między sklepami w Polsce i Francji w moim odczuciu: Produkty podstawowe / produkty wyższej potrzeby / produkty luksusowe… Polska 60/30/10. Francja 40/30/30. Jeszcze nam trochę zostało do nadrobienia w sposobie myślenia. Tu rekreacyjne bieganie u wielu osób wywołuje reakcję „wariat, co on tak biega”. Rośnie liczba marketów ze sprzętem elektronicznym, bo przecież „zastaw się, a postaw się” – telewizor rozmiaru 50″ być musi, nawet jeśli pokój ma 15 m2. Z takiego kraju pochodzimy – zajebistych dysproporcji. Podsumowując? Gotowanie to pasja – o niebo bardziej rozwijająca niż kupowanie nowych telewizorów na ratki. Może i kosztuje… ale albo wydasz na jedzenie, albo w przyszłości na lekarza.

    3. as

      czyli jak nie jesteś biedna, to już nie możesz studiować, bo jedno wyklucza drugie…

  3. Wujek Wojtek

    Gratuluję fajnych pomysłów i ciekawych zestawień potraw. Dla przeciętnego Polaka to niektóre dania i pozyskanie dobrych do nich produktów pozostanie w sferze nie osiągalnej. Czytam jednak z ciekawością, także o winach.

  4. bober

    eeeeeeeloooooooo!! ale te ciasta wyglądają O_O , pół monitora zjadłem bo chciałem ugryźć makaron obok napisu Follow the Taste :/

  5. Marta

    Nominuję Cię do Liebster Award 🙂 Pozdrawiam i zapraszam do siebie po pytania :).

  6. Marta

    Nominuję Cię do Liebster Award 🙂 Pozdrawiam i zapraszam do siebie po pytania 🙂 http://podrozeodkuchni.pl/

  7. Andrzej

    Imponujacy blog. Gratuluje pomysłowości i różnorodności . Tyle pomysłów , ze aż cieszy. Andrzej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć tych znaczników i atrybutów HTMLa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Social Media Integration Powered by Acurax Wordpress Theme Designers