Sałatki Warzywa w roli głównej

Surówka z czerwonej kapusty i ananasa

DSC_0788aa

Składniki:

  • 1/2 małej czerwonej kapusty
  • pół puszki ananasa
  • pęczek koperku
  • spora garść orzeszków ziemnych (niesolonych!)

sos:

  • 1 łyżka majonezu
  • około 1 łyżka miodu
  • około 1-2 łyżek syropu z ananasa z puszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • odrobina soli i pieprzu do smaku

Przygotowanie:

Kapustę umyć, oderwać wierzchnie liście i poszatkować dość drobno, wrzucić do miski. Następnie dodać pokrojonego w kostkę ananasa z puszki, posiekany koperek oraz posiekane orzeszki ziemne (ja posiekałam średnio drobno). Składniki sosu wmieszać ze sobą, doprawić do smaku i zalać nim sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszać i zajadać. Surówka smakuję również dobrze jak trochę się przegryzie. Jest to świetny dodatek do mięs jak i również do ryb 🙂

DSC_0791aa DSC_0790aa

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.