«

»

Cze 01

Szparagi w boczku z grilla

Szybki przepis, idealny dodatek do dań z grilla, ale może być również daniem samym w sobie. Takie szparagi doskonałe są również do sałatek. Ja np. połączyłam je na śniadanie z jajkiem na miękko. Doskonałe z grilla, ale równie dobre z piekarnika 🙂 Innymi słowy: dobre do wszystkiego! 🙂

DSC_0811aa

Składniki:

  • Pęczek szparagów
  • plasterki boczku, lub np. szynki parmeńskiej

Przygotowanie:
Szparagi myjemy, osuszamy, odłamujemy twarde końcówki. Następnie każdy szparag dokładnie owijamy boczkiem. Kładziemy na grilla i grillujemy około 15 minut, aż szparagi zrumienią się ze wszystkich stron. W piekarniku pieczemy je również około 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.

DSC_0814aaGrillowanie 2014

5 Komentarzy

Skip to comment form

  1. Daria

    Zachęcam do udziału w konkursie http://www.meskiwypas.pl/meskie-grillowanie-konkurs/

    1. Sylwia-Follow the Taste

      dziękuję, chętnie skorzystam 🙂

      1. Daria

        ale zgłoszenie musi spełniać warunki, takie jak odpowiednia karteczka na zdjęciu i link pod postem konkursowym na Fb

        1. Sylwia-Follow the Taste

          cóż, nie doczytałam, na karteczkę już za późno…

          1. Daria

            Szkoda 🙁

Pozostaw odpowiedź Daria Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć tych znaczników i atrybutów HTMLa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Floating Social Media Icons Powered by Acurax Blog Designing Company