Dania główne Warzywa w roli głównej

Wege obiad z kapustą

Wczoraj był przepis na młodą, duszoną kapustę – zdrowo i bez zasmażki 🙂 Dziś więc dla was pomysł na obiad z jej wykorzystaniem.

DSC_0989aa

Składniki (na 1 porcję):

  • młoda, duszona kapusta
  • kilka młodych, ugotowanych ziemniaczków
  • 1-2 jajka
  • 1 łyżka masła
  • odrobina soli i pieprzu
  • świeży koperek

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy masło, wbijamy jajko, lekko oprószamy solą i pieprzem i smażymy kilka minut jak sadzone (białko ścięte, żółtko płynne). Na talerz wykładamy ugotowane ziemniaczki, ciepłą kapustę oraz jajko. Posypujemy koperkiem. Pycha!

DSC_0991aaWegetariański obiad III

You may also like...

1 Comment

  1. Dorota says:

    to zdrowe jedzenie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.